Szeretnél ajándékba egy kajakos kisokost?

Kattints a Letöltöm gombra, és máris a tiéd lehet ez a minden vízitúrázónak hasznos kiadvány!
Letöltöm

Elérhetőség

Sajó vízitúra 2022-ben

A 2022-es Sajó vízitúra során a kajakokkal egy jól megközelíthető helyen szállhatsz vízre, és a folyó folyásirányával megegyezően evezhetsz le az érkezési pontig. A Sajó vízitúra megvalósítható önállóan, illetve csatlakozhatsz valamelyik szervezett túránkhoz. Az önálló Sajó vízitúrára 3 indulási helyszínt javaslunk: az ónodi homok- és kavicspadot, a Muhi-Köröm komp homok- és kavicspadot, illetve a nagycsécsi homok- és kavicspadot. Az alábbiakban az általunk szervezett túrákkal kapcsolatban találsz részletes információt.

Sajó vízitúra

Mikor indul a Sajó vízitúra 2022-ben?

A Sajó vízitúra 2022-ben is szezonálisan elérhető szolgáltatás, kizárólag a nyári időszakban, kedvező időjárási és vízállási körülmények között indítjuk. A következő Sajó vízitúra tervezett időpontját az oldal "Következő túraidőpont" blokkjában láthatod, ott tudsz regisztrálni is. Sajó vízitúrát csak akkor indítunk, ha a jelentkezők létszáma eléri az adott túrára kiírt létszámot.

Kik és hogyan jelentkezhetnek a Sajó vízitúrára 2022-ben?

A Sajó vízitúrán 1 illetve kétszemélyes kajakokkal szállunk vízre. Az egyszemélyes kajakban 1 fő 18. életévét betöltött személy, a kétszemélyesben pedig 1 fő 18. életévét betöltött, és 1 fő 14. életévét betöltött személy utazhat. 14 év alattiak jelentkezését nem tudjuk elfogadni.

A túrára jelentkezni - amennyiben van elérhető Sajó vízitúra 2022-ben - a Regisztráció gombra kattintva tudsz.

→  Regisztráció

Honnan indul a Sajó vízitúra 2022-ben?

Az általunk vezetett Sajó vízitúra 2022-ben is a Muhi-Köröm komp mellől indul. A helyszínre mi szállítjuk ki a szükséges számú kajakot a kötelező felszereléssel együtt, a saját szállításodról neked kell gondoskodnod.

Látnivalók a Sajó vízitúra során

Utunk során megcsodálhatjuk a Sajó változatos, kanyargó, vadregényes tájait. Miközben a bedőlt fákat és kavicszátonyokat kerülgetve haladunk előre, megtapasztalhatjuk a folyó mélységének és keresztmetszetének, ezáltal sebességének változásait. Néhol gyorsabb, több figyelmet igénylő kanyarulatokon haladunk át, máshol hosszú percekig élvezhetjük a lecsendesedett víz lassú sodrását. A csodás tájon túl a Sajó vízitúra az itt élő madarak megfigyelésével is kényeztet: nyáron előszeretettel költ a meredek, homokos partba vájt fészekben a partifecske, de láthatjuk a bedőlt fákon üldögélő, vagy éppen a part mentén sétáló kócsagokat, szürke gémeket is. A csodás, fényes tollú jégmadarat ritkábban pillanthatjuk meg, a kis lilék viszont vígan futkároznak a part menti iszapban kutatva.

Sajó vízitúra

Muszáj megemlítenünk, hogy a Sajó vízitúra során több helyen fogunk hulladékot is látni a bedőlt, vagy part menti növényzet közé szorulva. A Sajón több áradás is előfordulhat a csapadékos időjárás következtében, ami a felsőbb szakaszokról magával sodorja a parton lerakott szemetet. Ez nem a Sajó hibája, hanem a miénk, embereké, akik sajnos nem vigyázunk kellőképpen természeti kincseinkre.


A Sajó vízitúra 2022-es tervezett programja

Indulás Reggel 9:30-kor a Muhi-Köröm komp melleti homok- és kavicspadról
Evezős gyakorlatok A résztvevők tapasztalatától függően kb. fél órás evezési gyorstalpaló, hogy mindenki magabiztosan vághasson neki a túrának
1. pihenő Parti fecskékhez közeli kavicspadon, kb. 1 óra időtartamra. Napozási, fürdőzési lehetőség.
2. pihenő Nagycsécsi homok- és kavicspadon.
Érkezés Sajóörösi homok- és kavicspadra, kb. 15-16 órakor
A nap zárása Igény szerint tábortűz.
Távolság kb. 15 km

A Sajó vízitúra útvonala 2022-ben

A Sajó vízitúra útvonala

Javasolt felszerelés a Sajó vízitúrára

Az alábbiakban felsoroltuk, milyen felszerelést javaslunk magaddal hozni a Sajó vízitúrára, hogy minden helyzetre felkészült legyél, és kellemes élmény legyen a nap.

Ruházat:

 • - fürdőruha
 • - póló és rövidnadrág az evezéshez (készülj fel rá, hogy az evezőről felcsapódó víztől nedves leszel)
 • - napszemüveg
 • - kalap/sapka a fej nap elleni védelmére
 • - váltóruha
 • - vízálló ruha eső esetére

Élelmiszer:

 • - egész napra elegendő, minimum 3-4 liter, nem alkoholtartalmú folyadék - elsősorban víz (javasolt a folyadékot előző éjszaka mélyhűtőbe tenni, így a nap folyamán mindig lesz hűs ivóvized)
 • - egész napra elegendő, nem romlandó élelem

Egyéb:

 • - naptej
 • - vékony pléd, amire le tudsz ülni/feküdni, ha pihenőt tartunk
 • - vékony törölköző
 • - zacskó a hulladéknak

Mennyibe kerül a Sajó vízitúra?

A Sajó vízitúra ára 12.000 Ft, amely magában foglalja a horgászkajak és a kötelező felszerelés használatát, a kajakok kiszállítását az indulási pontra, illetve az elszállítását az érkezési pontról, valamint a kísérő biztosítását a túra során.

Jelentkezés a Sajó vízitúrára 2022-ben

Szeretnél velünk tartani a következő Sajó vízitúrán? 2022-ben sincs más dolgod, mint - amennyiben van következő túraidőpont - a Regisztráció gombra kattintani, és megadni a jelentkezéshez szükséges adataidat. A további részletekkel kapcsolatban emailben tájékoztatunk. A regisztrációkat a beérkezésük sorrendjében dolgozzuk fel.

→  Regisztráció

Videós betekintés a 2022-es vízitúrába

A 2022-es Sajó vízitúra majdnem teljes útvonalát megtekintheted ebben a 12 perces videóban, amely egy 6 órás, horgászattal egybekötött vízitúra gyorsított felvétele.


Vélemények

Ezt mondták ügyfeleink