Szeretnél ajándékba egy kajakos kisokost?

Kattints a Letöltöm gombra, és máris a tiéd lehet ez a minden vízitúrázónak hasznos kiadvány!
Letöltöm

Elérhetőség

Vizitúra horgászkajakkal

Vízitúra horgászkajakkal – miért ajánljuk akár kezdőknek is?

Sokakat csábít a víz, főleg a nyári időszakban. Talán már Te is álmodoztál egy kajakos vízitúráról a Sajón vagy a Tiszán. És talán már fel is adtad ezt az álmot amiatt, mert féltél a kajaktól, a vízbe borulástól, és hogy nem tudsz elég gyorsan kibújni a beülős kajakból...
Partifecske

A Sajó madarai: a partifecske

Az aprócska partifecske Európában, Ázsia és Amerika északi részén fészkel, a hideg időszak elől délre vándorol. Elterjedési területe követi a folyók vonalát. A partifecskék az afrikai telelőterületekről hazai fecskéink közül legkésőbb, április derekán érkeznek, és augusztusban-szeptemberben vonulnak el.
Szürke gém

A Sajó madarai: a szürke gém

A szürke gém nevéhez illően alapvetően szürkés színezetű. Nyaka és feje fehéres, bóbitája, mely a szeme mögül indul, fekete. A bóbitával még nem rendelkező fiatal egyedek feje sötétszürke. Evezőtollai feketék, szárnyfedői sötétszürkék.
Európai hód

Európai hód

Magyarország hódállománya a 19. század közepére a vadászat miatt kipusztult. A WWF 1996-ban indította hód-visszatelepítési programját azzal a céllal, hogy Európa legnagyobb testű rágcsálója ismét gazdagítsa hazánk élővilágát.
Kajakos horgászat bakik

Kajakos horgászat bakik

Nézd meg videós válogatásunkat a kajakos horgászat mókás, olykor bosszantó, és néha veszélyes pillanatairól.
Sajó vízmércék

A Sajó vízállása

Amikor vízitúrát vagy kajakos horgászatot tervezel, nagyon fontos, hogy ismerd az arra a napra vonatkozó vízállást, illetve előrejelzést. Ennek ismeretében képet kaphatsz arról, hogy a folyó éppen apad vagy árad.
Takács csomó

Csomózzunk: így készül a takács csomó

Akár kajakozás, akár egyéb kinti tevékenység során előfordulhat, hogy a használandó kötél nem elég hosszú. Ha van még egy hasonló köteled, akkor egy egyszerű takács csomó segítségével könnyen orvosolni tudod a kötélproblémát!
Balin

Kajakos horgászat balinra

A balin Európa és Ázsia nagyobb folyóiban, csatornákban és állóvizekben honos. Nyílt vizekben csapatosan él. A balin valamennyi nagyobb hazai folyó-, illetve állóvizünkben megtalálható. Nyílt vízi ragadozó hal, zsákmányát a felszín közelében ragadja meg.
Sajó folyó

A Sajó folyó

Az utóbbi években egyre csak növekszik a Sajó folyó iránt érdeklődők száma, melynek nyilvánvaló okai az egyre javuló vízminőség, a vízi környezet megnyugtató ereje, a horgászat nyújtotta kikapcsolódás öröme, és a szép, érdekes folyószakaszok nyújtotta élmények kimeríthetetlen tárháza.
Fejes domolykó

Fejes domolykó

Hazánkban a domolykó az egyik legnépszerűbb legyes hal. Körömvillantóval pergetve is eredményesen horgászható, az őszi pergető szezonban így akadt horogra a legtöbb domolykó a horgászkajakos horgászatok során.
Vízálló zokni

Vízálló zokni

Tesztünkhöz Kínából rendeltem egy vízálló zoknit. A cég vízálló ruházatra szakosodott, így bíztam benne, hogy az Európában elérhető vízálló zokniknál nem sokkal olcsóbb zokni kiállja majd a próbát.
Horgászkajak stabilitás

Horgászkajak stabilitás

A kajaktervezés során több tényezőt is figyelembe vesznek a horgászkajak legnagyobb stabilitásának elérése érdekében, beleértve a tervezési szimmetriát, a hajótest anyagait, a vízbevezetési vonalat, a súlypozíciót és a specifikusabb jellemzőket...
Tőletek kaptuk: Visszajelzés horgászkajak bérlés után

Tőletek kaptuk: Visszajelzés horgászkajak bérlés után

Imádjuk, amikor pozitív visszajelzéseket kapunk Tőletek, mert jól éreztétek magatokat egy-egy vízitúra vagy horgásztúra alkalmával, vagy mert elégedettek voltatok a horgászkajakkal és a szolgáltatással. Amikor azonban olyan emailt kapunk, mint Norbitól, aki vasárnap ült horgászkajakba életében először, és végigpergette a Muhi-Sajóörös közötti Sajó szakaszt, nos, akkor még mi is elolvadunk...
Horgászkajakos horgásztúra a Sajón

Horgászkajakos horgásztúra a Sajón

Hat barát indult szombat reggel horgásztúrára a Sajón. Gábor profi horgászkajakos, rendszeresen szervez horgásztúrákat. Zoli rutinos "vén róka", tengeri kajakkal bejárta már a környező országok folyóit, és rendszeres résztvevője a tengeri túráknak. Viktor már 3 éve kajakozik a nyéki tavakon, a Sajón és a Hernádon, Balázsnak és Ádámnak pedig ez volt az első kajakos horgásztúrája. És ott volt Laci is, aki ez alkalommal inkább csak a természetben gyönyörködött, ejtőzött és napozott.
Igazi élményt adunk

Igazi élményt adunk

Bizonyára te is megfordultál már olyan vízi sport eszköz (kajak, kenu, SUP...) kölcsönzőben, ahol X összeg befizetése után már vihetted is az adott eszközt, és azt sem kérdezték meg, hogy tudsz-e egyáltalán evezni.
Horgászkajak védelme folyékony gumival

Horgászkajak védelme folyékony gumival

A folyékony gumival akkor találkoztunk először, amikor megfelelő védelmet kerestünk bérelhető horgászkajakjainknak a kavicsok, kisebb kövek által okozott karcok ellen.
A kajakos horgászat veszélyei

A kajakos horgászat veszélyei

Horgászkajakból horgászni szuper dolog, de azért érdemes betartanod pár dolgot a Sajón, hogy valóban kaland legyen a horgászat, és ne kerülj bajba.